Lamminsivu voittoon Total Tarmacin avauksessa

touko 13, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja käynnistyi haastavissa olosuhteissa toukokuun toisena viikonloppuna Ikaalisten kylpylän alueelle tehdyllä radalla. Nelivetoisten voittoon kilpailussa ajoi Jari Lamminsivu Mitsubishilla ja kaksivetoisten nopein oli Tapani Grönlund Opel Corsalla.

Kärkikuskit pääsivät ajamaan ensimmäisen kierroksen kuivalla radalla, joka ratkaisi jo sijoitukset. Hämeenkyröläinen Lamminsivu on tuttu näky rallisprinteissä ja pitkän linjan kilpa-autoilija tykitti ensimmäisellä kierroksella voittoajan niukalla 0,37 sekunnin erolla.

– Kyllähän tuo radan alku oli melko syheröä Mitsulle, mutta lopussa sai jo vetää vähän kovempaakin, kun mentiin tietä pitkin. Toinen kierros meni pilalle pienen tekniikka murheen takia, mutta sadekelillä ei olisi ollut muutenkaan mahdollista parantaa aikaa, Lamminsivu arvioi.

Toiseksi nelivetoisissa ajoi kokkolalainen Tom Lindell Ford Escort WRC:llä. Paikallista väriä kolmen parhaan joukkoon toi Toni Kuortin kolmas sija Mitsubishilla.

Kaksivetoisissa kilpailuolosuhteet alkoivat muuttua hyvin nopeasti vesisateesta johtuen. Alkupään kuljettajat pääsivät hieman kostealle radalle, mutta yltyvä sade kasteli radan kokonaan todella nopeasti kesken kierroksen. Grönlund vetäisi kunnon pohjat heti ensimmäisellä vedolla, ollen jopa 6,5 sekuntia nopeampi kuin toiseksi ajanut Paavo-Petteri Männistö. Toisesta sijasta käytiin tiukempaa vääntöä, sillä kolmanneksi ajanut Pasi Jalonen jäi vain 0,19 sekunnilla kolmanneksi.

Naisten kovinta vauhtia ajoi saarijärveläinen Sirpa Korpi Toyota Starletilla. Senioreiden nopeimman ajan kellotti Jukka Olkoniemi, joka ajoi ensimmäisen asfalttikilpailunsa uudella Skodalla Fabialla.

Uuden Total Tarmac sarjan yhteydessä on mukana myös Crosskart autoja, jotka kilpailevat omasta HydroLift asfalttimestaruudesta. Heti ensimmäisessä kilpailussa nähtiin, että niilläkin mennään kovaa. Viime vuoden rallisprintin suomenmestari Jari-Matti Tiilikka hyppäsi Hondan ratista Crosskartiin ja tulokset pysyivät ennallaan. Hän ajoi selvään voittoon luokassaan ja oli samalla koko päivän neljänneksi nopein kuljettaja.

– Onhan nämä mukavia laitteita ajaa. Käytiin radalla testaamassa, mutta ihan varmaa faktaa ei säädöistä saatu, kun katuradalla ajo kuitenkin on erilaista. Tänään vielä vähän muutettiin niitä ja kyllä se alkoi istumaan käteen jo hyvin. Mukava päivä, nämä autot sopivat myös tällaiseen tapahtumaan, Tiilikka päättää.

Total Tarmac sarjassa tasaisuus on valttia, sillä jokaisesta ajetusta lähdöstä lasketaan pisteet. Ikaalisen kilpailun jälkeen johdossa on Männistö 932 pisteellä. Toisena on Olkoniemi 898 pisteellä ja kolmantena Starlet kuljettaja Janne Laine 865 pisteellä. Crosskarttien HydroLift sarjaa johtaa Tiilikka 916 pisteellä.

Kilpailun kaikki tulokset ja pistetilanne löytyvät osoitteesta www.ajaksi.fi. Total Tarmac kausi jatkuu kesäkuun puolessa välissä Nivalassa.

 

SARJA ESITTÄYTYI KAUPPAKESKUS KOMPISSA

Historian ensimmäinen Total Tarmac kausi lyötiin käyntiin jo kilpailua edeltävänä päivänä, kun sarja oli esillä kauppakeskus Kompissa, Ikaalisissa. Samassa tapahtumassa esillä oli myös Ikaalisten Kylpyläralli. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua molempiin lajeihin ja esittää kysymyksiä kuljettajille, jotka olivat paikalla autoineen. Kuljettajat lämmittelivät ranteitaan viikonloppua varten leikkimielisessä kilpailussa rallisimulaattorilla, jolla yleisökin pääsi kokeilemaan taitojaan halutessaan.

Muut uutiset

Total Tarmac sarja starttaa perjantaina

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja käynnistyy perjantaina Ikaalisissa. Sarja on Harrastemoottoriurheilu Ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta.

Tiedotustilaisuus Total Tarmac / R-Rallicup

Ikaalisissa käynnistyy toukokuun toisena viikonvaihteena kaksi kesäkauden kuumaa autourheilusarjaa, jotka molemmat esittäytyvät näyttävässä ennakkotilaisuudessa torstaina 9.5 Kauppakeskus Kompissa, Ikaalisissa. Tiedotustilaisuus alkaa klo 19:00.

Kortesniemen autolla kaksi kuljettajaa

Kaksi kaverusta lähtee kilpailemaan Total Tarmac -asfalttimestaruussarjaan samalla sprinttiautolla tarkoituksenaan nauttia kilpailemisesta ja saada parasta mahdollista vastapainoa vaativalle päivätyölleen. Kortesniemi Motorsport -tiimin Ford Sierralla kilpailee auton omistaja Eero Kortesniemi ja kilpauraansa vasta aloitteleva Timo Sorvari.

Puuhamiesten puheenvuoro

Kuukausi aikaa ja sarja starttaa käyntiin Ikaalisten kylpylän ympäristössä. Ilmoittautuneiden kilpailijoiden määrä sarjaan on erittäin hieno 134 kisaajaa! Vauhtia, näyttävää kalustoa ja tiukkaa kisaamista varmasti tarjolla!

Nivalassa autourheilun suosio kasvussa

Vireä maalaiskaupunki Nivala toivottaa Total Tarmac
-asfalttimestaruussarjan tervetulleeksi kesäkuun puolivälissä. Asfaltilla ajettava rallisprint on ensimmäinen laatuaan Nivalassa, mutta autourheilun suosio kasvaa paikkakunnalla kovaa kyytiä.

Kaupungin johtajan tervehdys

Ikaalisten Kylpyläralli pidetään tänä vuonna toista kertaa ja huomattavasti suurempana kuin ensimmäisellä kerralla. Ralli tuo kaupungin toukokuuhun väriä ja vauhtia, kun kisareitille starttaa peräti 270 kilpailijaa.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!