Lamminsivu voittoon Total Tarmacin avauksessa

touko 13, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja käynnistyi haastavissa olosuhteissa toukokuun toisena viikonloppuna Ikaalisten kylpylän alueelle tehdyllä radalla. Nelivetoisten voittoon kilpailussa ajoi Jari Lamminsivu Mitsubishilla ja kaksivetoisten nopein oli Tapani Grönlund Opel Corsalla.

Kärkikuskit pääsivät ajamaan ensimmäisen kierroksen kuivalla radalla, joka ratkaisi jo sijoitukset. Hämeenkyröläinen Lamminsivu on tuttu näky rallisprinteissä ja pitkän linjan kilpa-autoilija tykitti ensimmäisellä kierroksella voittoajan niukalla 0,37 sekunnin erolla.

– Kyllähän tuo radan alku oli melko syheröä Mitsulle, mutta lopussa sai jo vetää vähän kovempaakin, kun mentiin tietä pitkin. Toinen kierros meni pilalle pienen tekniikka murheen takia, mutta sadekelillä ei olisi ollut muutenkaan mahdollista parantaa aikaa, Lamminsivu arvioi.

Toiseksi nelivetoisissa ajoi kokkolalainen Tom Lindell Ford Escort WRC:llä. Paikallista väriä kolmen parhaan joukkoon toi Toni Kuortin kolmas sija Mitsubishilla.

Kaksivetoisissa kilpailuolosuhteet alkoivat muuttua hyvin nopeasti vesisateesta johtuen. Alkupään kuljettajat pääsivät hieman kostealle radalle, mutta yltyvä sade kasteli radan kokonaan todella nopeasti kesken kierroksen. Grönlund vetäisi kunnon pohjat heti ensimmäisellä vedolla, ollen jopa 6,5 sekuntia nopeampi kuin toiseksi ajanut Paavo-Petteri Männistö. Toisesta sijasta käytiin tiukempaa vääntöä, sillä kolmanneksi ajanut Pasi Jalonen jäi vain 0,19 sekunnilla kolmanneksi.

Naisten kovinta vauhtia ajoi saarijärveläinen Sirpa Korpi Toyota Starletilla. Senioreiden nopeimman ajan kellotti Jukka Olkoniemi, joka ajoi ensimmäisen asfalttikilpailunsa uudella Skodalla Fabialla.

Uuden Total Tarmac sarjan yhteydessä on mukana myös Crosskart autoja, jotka kilpailevat omasta HydroLift asfalttimestaruudesta. Heti ensimmäisessä kilpailussa nähtiin, että niilläkin mennään kovaa. Viime vuoden rallisprintin suomenmestari Jari-Matti Tiilikka hyppäsi Hondan ratista Crosskartiin ja tulokset pysyivät ennallaan. Hän ajoi selvään voittoon luokassaan ja oli samalla koko päivän neljänneksi nopein kuljettaja.

– Onhan nämä mukavia laitteita ajaa. Käytiin radalla testaamassa, mutta ihan varmaa faktaa ei säädöistä saatu, kun katuradalla ajo kuitenkin on erilaista. Tänään vielä vähän muutettiin niitä ja kyllä se alkoi istumaan käteen jo hyvin. Mukava päivä, nämä autot sopivat myös tällaiseen tapahtumaan, Tiilikka päättää.

Total Tarmac sarjassa tasaisuus on valttia, sillä jokaisesta ajetusta lähdöstä lasketaan pisteet. Ikaalisen kilpailun jälkeen johdossa on Männistö 932 pisteellä. Toisena on Olkoniemi 898 pisteellä ja kolmantena Starlet kuljettaja Janne Laine 865 pisteellä. Crosskarttien HydroLift sarjaa johtaa Tiilikka 916 pisteellä.

Kilpailun kaikki tulokset ja pistetilanne löytyvät osoitteesta www.ajaksi.fi. Total Tarmac kausi jatkuu kesäkuun puolessa välissä Nivalassa.

 

SARJA ESITTÄYTYI KAUPPAKESKUS KOMPISSA

Historian ensimmäinen Total Tarmac kausi lyötiin käyntiin jo kilpailua edeltävänä päivänä, kun sarja oli esillä kauppakeskus Kompissa, Ikaalisissa. Samassa tapahtumassa esillä oli myös Ikaalisten Kylpyläralli. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua molempiin lajeihin ja esittää kysymyksiä kuljettajille, jotka olivat paikalla autoineen. Kuljettajat lämmittelivät ranteitaan viikonloppua varten leikkimielisessä kilpailussa rallisimulaattorilla, jolla yleisökin pääsi kokeilemaan taitojaan halutessaan.

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!