Mestaruus ratkeaa Ikaalisten kaduilla

elo 22, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan ensimmäinen kausi on yhtä kilpailua vaille valmis. Kesän aikana on nähty tiukkaa taistelua pisteistä viidellä eri paikkakunnalla. Tulevana lauantaina 24.8. sarjan mestari saadaan selville Ikaalisten kaduilla ajettavassa ProTruck Rallisprintissä. Kilpailuun ilmoittautui reilu 90 kuljettajaa.

Sarjassa kauden aikana ajetaan yhteensä 12 starttia, joista yhdeksän parasta huomioidaan loppupisteisiin. 

Tämän hetken reaalitilanteen mukaan* sarjan kärkipaikalta viimeiseen kilpailuun lähtee Jarmo Suokko. Hänen viime viikonlopun tuplavoitot nostivat Ford kuljettajan kerralla yhdeksi vahvimmista mestarisuosikeista. Pisteitä Suokolla on 3221.

Sarjan toiselta sijalta kilpailuun lähtee useita voittoja napsinut Jukka Olkoniemi, joka on ollut hyvässä vireessä nelivetoisen Skoda Fabia RS-auton ratissa, mikä valmistui täksi vuodeksi. Kuljettaja on saanut auton säädöt kohdalleen ja sanonut olevansa todella tyytyväinen siihen. Olkoniemi on vain kahdeksan pisteen päässä Suokosta, joten näiden herrojen välillä ainakin käydään tiukka vääntö.

Kolmantena on BMW kuljettaja Mikko Koivula, hän on noin kahden sadan pisteen päässä kärkikaksikosta. Viimeisessä kilpailussa on jaossa tuplapisteet, mikä antaa mahdollisuuden monelle kuljettajalle nousta kärkitaisteluun.  Joten kaikki on vielä avoinna ja tämän hetken kärkikolmikko saa olla varuillaan. 

Kaksivetokuljettajista parhaimmilla sijoilla kärkkymässä ovat Kari Karhu, Pasi Jalonen ja Juha Siirilä. Samassa nipussa heidän kanssa on nelivetoisten toiseksi eniten pisteitä kerännyt Toni Kuortti.

Crosskartit kilpailevat omasta HydroLift mestaruudesta. Sen kärjessä Ikaalisten kilpailuun starttaa Jari-Matti Tiilikka, joka on kulkenut voitosta voittoon. Toisena sarjassa on Pasi Koski ja kolmantena Mika Ala-Villilä.

Ikaalisten 4,5 kilometriä pitkä katurata tarjoaa jotain erilaista kaikille rallisprintin ystäville katsojia myöden. Todella harvoin nykyisin ajetaan aivan kaupunkien keskustassa kilpaa ja kuljettajilla tulee olemaan varmasti oma eksoottinen fiilis laskea täysillä katuja pitkin menemään. Hienoa, että Ikaalisissa on lähdetty mukaan luomaan tällaista tapahtumaa.

Yleisölle Ikaalisten keskustassa on tarjolla ohjelmaa jo kello 13 alkaen, jolloin Turkin Puiston yleisöalueen portit avataan, tapahtuma on ilmainen kello 13-21, jonka jälkeen illan Rally Partyihin on sisäänpääsy maksu 20 euroa. Esiintyjinä päivänä aikana ovat Raja ja Kova Maa. Illalla Rally Partyissa esiintyy Skädäm ja Arttu Wiskari, joka huipentaa illan palkintojen jaon jälkeen. 

Total Tarmac sarjassa mestari saa 3000 euroa, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmannesta sijasta jaetaan 1000 euroa. Sarjassa sijoille 4-20 sijoittuneet sekä HydroLift mestaruussarjan kolme parasta palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla. Sarjapalkinnot jaetaan juhlallisin menoin lauantai-illan Rally Partyissa.

– Sarja on mennyt hyvin tähän asti ja palautetta on tullut kauden mittaan kivasti. Niin kuin oli ajatuskin, kehitämme tuotettamme jatkuvasti kilpailijoiden kanssa. Ikaalisten päätös viikonlopun aikana olisi mukava kuulla ajatuksia kuluneesta kaudesta ja olisiko tällaisella konseptilla kysyntää jatkossa, sarjan vetäjä Riku Ainasvuori kertoo ja odottaa jo innolla kauden huipentavaa viikonloppua.

*Reaalitilanne on pistetilanne  10:n kierroksen jälkeen sarjan lopuksi tehtävillä vähennyksillä, kolme huonointa kategoria- ja luokkapistettä pois laskettuna.

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!