Nivalassa autourheilun suosio kasvussa

maalis 15, 2019

Vireä maalaiskaupunki Nivala toivottaa Total Tarmac -asfalttimestaruussarjan tervetulleeksi kesäkuun puolivälissä. Asfaltilla ajettava rallisprint on ensimmäinen laatuaan Nivalassa, mutta autourheilun suosio kasvaa paikkakunnalla kovaa kyytiä.

Kilpailuareenana on Nivalan Teollisuuskylä, jonne tehdään 4,5 kilometrin kilpailureitti. Total Tarmac -sarjan ajatus on tehdä kilpailullisesti laadukkaita rallisprint-tapahtumia kaupunkien ja kylien keskustaan, jonne yleisön on helppo saapua.

Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu otti tiedon isosta rallisprintistä ilolla vastaan.

– Kilpailu on merkittävä juttu paikkakunnalle. Autourheilun harrastajat ovat tehneet täällä aktiivista työtä, ja rallilajien suosio tuntuu olevan kasvussa. Alueellisesti kesän kilpailu varmasti herättää runsaasti mielenkiintoa, kaupunginjohtaja Karikumpu toteaa.

– Näen Total Tarmac -rallisprintin meille positiivisena asiana. Toivottavasti jatkossakin Nivalassa voidaan järjestää vastaavia tapahtumia. Moottoriurheilu on meillä omassa perheessäkin harrastuksena sekä kaksi- että nelipyöräisten muodossa, Karikumpu kertoo.

Nivalassa on samana viikonloppuna 14.-15.6. myös Konekapina -tapahtuma, joka on maatalous- ja konekaupan alan tapahtuma. Konekapinassa tulee olemaan esillä lauantaina sprint -autoja ja kuorma-autojen pulling-kalustoa.

– Kyseessä on alueen yrittäjien monivuotinen urakoinnin tapahtuma, Nivalan Yrittäjät järjestää myös monenlaista oheisohjelmaa, jonka lisäksi alueen yrittäjät panostavat omilla tahoillaan viikonlopun tapahtumaan. Rallisprint tuo lisää näkyvyyttä myös meille. Koneet ja laitteet kiinnostavat laajasti tällä alueella, myöntää Juha Koski Nivalan Yrittäjistä.

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Risto Puolimatka / Nivala-lehti

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!