Total Tarmac jatkuu Nivalassa tulevana viikonloppuna

kesä 11, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Reilu kuukausi sitten Ikaalisista startannut uusi asfalttisprint-sarja jatkuu 4,5 kilometriä pitkällä radalla Nivalan Teollisuuskylässä. Katuradasta on tehty vauhdikas, pienillä teknisillä osuuksilla varustettu kokonaisuus. Kaupunki ottaa kilpailun vastaan innolla ja toivoo, että yhdessä tehdään hieno tapahtuma, joka saa jatkoa tulevaisuudessakin.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen sarjajohtajana on kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö 932 pisteellä. Iistä kotoisin oleva Jukka Olkoniemi kilpailee yli 500 hevosvoimaisella Skoda Fabialla ja on tällä hetkellä sarjassa toisena 915 pisteellä. Senioreiden kaksivetoisissa kilpaileva Kimmo Särkikoski Ikaalisista ajoi tasaiset suoritukset kotikilpailussaan ja lähtee sarjan kolmannelta sijalta Nivalaan, pisteitä hänelle on kertynyt 899.

Sarjassamme on mukana myös mukava määrä naiskuljettajia. Heistä korkeimmalla sarjassa on Sirpa Korpi, sijalla 24. Hän käskyttää tehokasta Toyota Starletia myös Nivalan osakilpailussa. Sprint-autojen luokissa nähdään yhteensä yhdeksän naiskuljettajaa tulevana viikonloppuna.

Croskarttien Hydrolift mestaruussarjassa ensimmäisessä osakilpailussa mukana oli vain neljä kuljettajaa, mutta Nivalassa niitä on viivalla tuplasti. Näiden sarjakärjessä puhtaalla pelillä on seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Toisena oleva Marko Kärnä ei ole ilmoittautunut mukaan, mutta kolmantena oleva turenkilainen Pasi Koski lähtee varmasti haastamaan nälkäisenä Tiilikkaa.

Viikonloppu ei ole pelkkää asfalttisprinttiä, sillä 14.–15.6. Nivalassa järjestetään Konekapina tapahtuma, joka on maatalous- ja konekaupan alan tapahtuma. Nivalan Yrittäjät ovat luoneet monenlaista oheisohjelmaa viikonlopulle, jonka lisäksi paikalliset yrittäjät panostavat viikonloppuun omilla tahoillaan. Lauantaina tapahtumassa on esillä myös Total Tarmac sarja sekä sprint-autoista muun muassa sarjassa seitsemäntenä olevan Pasi Jalosen Toyota MR2.

LapWall sprint starttaa sunnuntaina 16.6. kello 12. Kuljettajat, muistakaa, että sarjamme jatkuu jo viikon päästä Nivalan osakilpailusta Iso-Syötteen juhannuksessa! Sinne ilmoittautuminen päättyy 16.6. kello 23:59.

Nivalan osakilpailun infot – www.rallisprint.fi
Reaaliaikainen tulospalvelu – www.ajaksi.fi

Teksti: Total Tarmac tiedotus
Kuvateksti: Sarjakärjessä oleva Paavo-Petteri Männistö kilpailee hieman erikoisemmalla kalustolla, autona on Fiat x 1/9. Kuva: Timo Louhelainen

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!