Total Tarmac jatkuu Nivalassa tulevana viikonloppuna

kesä 11, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Reilu kuukausi sitten Ikaalisista startannut uusi asfalttisprint-sarja jatkuu 4,5 kilometriä pitkällä radalla Nivalan Teollisuuskylässä. Katuradasta on tehty vauhdikas, pienillä teknisillä osuuksilla varustettu kokonaisuus. Kaupunki ottaa kilpailun vastaan innolla ja toivoo, että yhdessä tehdään hieno tapahtuma, joka saa jatkoa tulevaisuudessakin.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen sarjajohtajana on kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö 932 pisteellä. Iistä kotoisin oleva Jukka Olkoniemi kilpailee yli 500 hevosvoimaisella Skoda Fabialla ja on tällä hetkellä sarjassa toisena 915 pisteellä. Senioreiden kaksivetoisissa kilpaileva Kimmo Särkikoski Ikaalisista ajoi tasaiset suoritukset kotikilpailussaan ja lähtee sarjan kolmannelta sijalta Nivalaan, pisteitä hänelle on kertynyt 899.

Sarjassamme on mukana myös mukava määrä naiskuljettajia. Heistä korkeimmalla sarjassa on Sirpa Korpi, sijalla 24. Hän käskyttää tehokasta Toyota Starletia myös Nivalan osakilpailussa. Sprint-autojen luokissa nähdään yhteensä yhdeksän naiskuljettajaa tulevana viikonloppuna.

Croskarttien Hydrolift mestaruussarjassa ensimmäisessä osakilpailussa mukana oli vain neljä kuljettajaa, mutta Nivalassa niitä on viivalla tuplasti. Näiden sarjakärjessä puhtaalla pelillä on seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Toisena oleva Marko Kärnä ei ole ilmoittautunut mukaan, mutta kolmantena oleva turenkilainen Pasi Koski lähtee varmasti haastamaan nälkäisenä Tiilikkaa.

Viikonloppu ei ole pelkkää asfalttisprinttiä, sillä 14.–15.6. Nivalassa järjestetään Konekapina tapahtuma, joka on maatalous- ja konekaupan alan tapahtuma. Nivalan Yrittäjät ovat luoneet monenlaista oheisohjelmaa viikonlopulle, jonka lisäksi paikalliset yrittäjät panostavat viikonloppuun omilla tahoillaan. Lauantaina tapahtumassa on esillä myös Total Tarmac sarja sekä sprint-autoista muun muassa sarjassa seitsemäntenä olevan Pasi Jalosen Toyota MR2.

LapWall sprint starttaa sunnuntaina 16.6. kello 12. Kuljettajat, muistakaa, että sarjamme jatkuu jo viikon päästä Nivalan osakilpailusta Iso-Syötteen juhannuksessa! Sinne ilmoittautuminen päättyy 16.6. kello 23:59.

Nivalan osakilpailun infot – www.rallisprint.fi
Reaaliaikainen tulospalvelu – www.ajaksi.fi

Teksti: Total Tarmac tiedotus
Kuvateksti: Sarjakärjessä oleva Paavo-Petteri Männistö kilpailee hieman erikoisemmalla kalustolla, autona on Fiat x 1/9. Kuva: Timo Louhelainen

Muut uutiset

Sarjan toiseen osakilpailuun ilmoittautuminen loppusuoralla

Total Tarmac asfalttisprintsarja jatkuu kesäkuun puolessa välissä Nivalassa LapWall sprintillä. Kilpailuareenana on Nivalan Teollisuuskylä, johon on tehty vauhdikas, mutta myös teknistä osuutta sisältävä reilun neljän kilometrin mittainen rata. Ratakartta on nähtävillä Nivalan osakilpailun sivulla.

Lamminsivu voittoon Total Tarmacin avauksessa

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja käynnistyi haastavissa olosuhteissa toukokuun toisena viikonloppuna Ikaalisten kylpylän alueelle tehdyllä radalla. Nelivetoisten voittoon kilpailussa ajoi Jari Lamminsivu Mitsubishilla ja kaksivetoisten nopein oli Tapani Grönlund Opel Corsalla.

Total Tarmac sarja starttaa perjantaina

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja käynnistyy perjantaina Ikaalisissa. Sarja on Harrastemoottoriurheilu Ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta.

Tiedotustilaisuus Total Tarmac / R-Rallicup

Ikaalisissa käynnistyy toukokuun toisena viikonvaihteena kaksi kesäkauden kuumaa autourheilusarjaa, jotka molemmat esittäytyvät näyttävässä ennakkotilaisuudessa torstaina 9.5 Kauppakeskus Kompissa, Ikaalisissa. Tiedotustilaisuus alkaa klo 19:00.

Kortesniemen autolla kaksi kuljettajaa

Kaksi kaverusta lähtee kilpailemaan Total Tarmac -asfalttimestaruussarjaan samalla sprinttiautolla tarkoituksenaan nauttia kilpailemisesta ja saada parasta mahdollista vastapainoa vaativalle päivätyölleen. Kortesniemi Motorsport -tiimin Ford Sierralla kilpailee auton omistaja Eero Kortesniemi ja kilpauraansa vasta aloitteleva Timo Sorvari.

Puuhamiesten puheenvuoro

Kuukausi aikaa ja sarja starttaa käyntiin Ikaalisten kylpylän ympäristössä. Ilmoittautuneiden kilpailijoiden määrä sarjaan on erittäin hieno 134 kisaajaa! Vauhtia, näyttävää kalustoa ja tiukkaa kisaamista varmasti tarjolla!

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!