Total Tarmac jatkuu Nivalassa tulevana viikonloppuna

kesä 11, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Reilu kuukausi sitten Ikaalisista startannut uusi asfalttisprint-sarja jatkuu 4,5 kilometriä pitkällä radalla Nivalan Teollisuuskylässä. Katuradasta on tehty vauhdikas, pienillä teknisillä osuuksilla varustettu kokonaisuus. Kaupunki ottaa kilpailun vastaan innolla ja toivoo, että yhdessä tehdään hieno tapahtuma, joka saa jatkoa tulevaisuudessakin.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen sarjajohtajana on kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö 932 pisteellä. Iistä kotoisin oleva Jukka Olkoniemi kilpailee yli 500 hevosvoimaisella Skoda Fabialla ja on tällä hetkellä sarjassa toisena 915 pisteellä. Senioreiden kaksivetoisissa kilpaileva Kimmo Särkikoski Ikaalisista ajoi tasaiset suoritukset kotikilpailussaan ja lähtee sarjan kolmannelta sijalta Nivalaan, pisteitä hänelle on kertynyt 899.

Sarjassamme on mukana myös mukava määrä naiskuljettajia. Heistä korkeimmalla sarjassa on Sirpa Korpi, sijalla 24. Hän käskyttää tehokasta Toyota Starletia myös Nivalan osakilpailussa. Sprint-autojen luokissa nähdään yhteensä yhdeksän naiskuljettajaa tulevana viikonloppuna.

Croskarttien Hydrolift mestaruussarjassa ensimmäisessä osakilpailussa mukana oli vain neljä kuljettajaa, mutta Nivalassa niitä on viivalla tuplasti. Näiden sarjakärjessä puhtaalla pelillä on seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Toisena oleva Marko Kärnä ei ole ilmoittautunut mukaan, mutta kolmantena oleva turenkilainen Pasi Koski lähtee varmasti haastamaan nälkäisenä Tiilikkaa.

Viikonloppu ei ole pelkkää asfalttisprinttiä, sillä 14.–15.6. Nivalassa järjestetään Konekapina tapahtuma, joka on maatalous- ja konekaupan alan tapahtuma. Nivalan Yrittäjät ovat luoneet monenlaista oheisohjelmaa viikonlopulle, jonka lisäksi paikalliset yrittäjät panostavat viikonloppuun omilla tahoillaan. Lauantaina tapahtumassa on esillä myös Total Tarmac sarja sekä sprint-autoista muun muassa sarjassa seitsemäntenä olevan Pasi Jalosen Toyota MR2.

LapWall sprint starttaa sunnuntaina 16.6. kello 12. Kuljettajat, muistakaa, että sarjamme jatkuu jo viikon päästä Nivalan osakilpailusta Iso-Syötteen juhannuksessa! Sinne ilmoittautuminen päättyy 16.6. kello 23:59.

Nivalan osakilpailun infot – www.rallisprint.fi
Reaaliaikainen tulospalvelu – www.ajaksi.fi

Teksti: Total Tarmac tiedotus
Kuvateksti: Sarjakärjessä oleva Paavo-Petteri Männistö kilpailee hieman erikoisemmalla kalustolla, autona on Fiat x 1/9. Kuva: Timo Louhelainen

Muut uutiset

Total Tarmac jatkuu tuplakisalla viikonloppuna

Kesän uutuussarjassa, asfalttisprintin Total Tarmacissa on jäljellä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä kolme osakilpailua. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 17.–18.8.2019 Keuruulla ja Parkanossa. Lauantain Reka Rallisprintissä mukana nähdään 62 kuljettajaa ja sunnuntaina Parkanon Fenno Rallisprintissä 94 kuljettajaa mittaa paremmuuttaan.

Kauden päätöskilpailussa leirintäalue majoitusta lähellä

Total Tarmac asfalttisarjan päätösosakilpailu ajetaan Ikaalisissa kaupunkiradalla 24.8.2019. Samalla järjestetään Ikaalisten keskuspuistossa myös Rally Party, jossa mahtava artistikattaus mm. Arttu Wiskari, Skädäm, Kova maa, Raja. Ikaalisten toivolansaaren leirintäalue sijaitsee aivan kilpailupaikan lähellä ja tarjoaa loistavat puitteet majoittumiseen.

Total Tarmac sarja saavutti puolivälin Iso-Syötteellä

Juhannuspäivänä Iso-Syötteellä ajettiin Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kolmas osakilpailu kosteissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella kuljettajat pääsivät vielä osittain kuivalle radalle, mutta toisen kierroksen aikana kova sade kasteli tien kokonaan. Kilpailu sujui hyvin haastavista olosuhteista huolimatta, pieniä lipsahduksia toki mahtui mukaan.

Total Tarmacin pisteet jaossa Iso-Syötteellä

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja kaartaa ennen kesätaukoa, juhannuspäivänä Iso-Syötteen mäkikilpailuun. Perinteinen juhannuskilpailu ajetaan lauantai-iltana noin sadan kuljettajan voimin. Moni kuljettajista kilpailee myös perjantaina, jolloin ajetaan AKK:n järjestämä kansallinen rallisprint kilpailu.

Jukka Olkoniemi haki täyden pistepotin Nivalasta

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Nivalan Teollisuuskylässä runsaslukuisen yleisön edessä. Kilpailu käytiin helteisissä olosuhteissa vauhdikkaalla 4,5 kilometrin mittaisella radalla. Haastava rata miellytti kilpailijoita, mutta myös samalla venytti kilpailun kulkua keskeytysten takia.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!