Total Tarmac jatkuu tuplakisalla viikonloppuna

elo 13, 2019

Kesän uutuussarjassa, asfalttisprintin Total Tarmacissa on jäljellä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä kolme osakilpailua. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 17.–18.8.2019 Keuruulla ja Parkanossa. Lauantain Reka Rallisprintissä mukana nähdään 62 kuljettajaa ja sunnuntaina Parkanon Fenno Rallisprintissä 94 kuljettajaa mittaa paremmuuttaan.

Alkukauden aikana on nähty kovia taisteluita Ikaalisissa, Nivalassa ja Iso-Syötteellä. Sarjan kärjessä kesätauolle jäi Iiläinen Jukka Olkoniemi, joka sai uuden Skoda Fabia RS-auton huimaan lentoon alkukauden aikana. Sarjan kilpailuissa kahdesta on tullut voitto tähän mennessä. 

Elokuun alussa Olkoniemi kävi nappaamassa voiton myös kansallisesta Tuusniemen asfalttisprintistä, joten lähtökohdat loppukesään ovat hyvät. – Auto toimii makeesti nyt ja on mukava laskea menemään, hän totesi voiton jälkeen.

Toisena sarjassa on niin ikään nelivetoisella kalustolla kilpaileva Ikaalisten Toni Kuortti. Mitsubishi kuljettaja on ajanut tasaisia suorituksia, jonka myötä sarjasijoitus on hyvä. Kolmantena kauden toiselle puolikkaalle lähtee BMW-kuljettaja Lauri Tarkkanen. Hän on parhaimmalla sijoituksella kaksiveto-kuljettajista tällä hetkellä.

Kokeneita haastajia kärkikolmikolle riittää vielä loppukautta silmällä pitäen. Kymmenen parhaan joukossa ovat muun muassa kokeneet Kari Karhu ja Jarmo Suokko, joka jätti edellisen kilpailun väliin. He ja monet muut tulevat antamaan kovan vastuksen loppukauden aikana tämän hetkiselle kärkikolmikolle.

Sarjassa jännättävää riittää kauden loppuun asti, sillä kauden päätös osakilpailussa Ikaalisissa on jaossa tuplapisteet, joten lopulliset ratkaisut nähdään todennäköisesti vasta siellä. Kokonaispisteisiin lasketaan kunkin kuljettajan yhdeksän parasta suoritusta kahdestatoista.

Lauantaina Keuruun sprint-kilpailun yhteydessä radalla ajetaan myös R-Rallicup osakilpailun, Keuruu rallin yleisöerikoiskoe, alkaen kello 13.30. Heti, kun kaikki R-Rallicupin sarjalaiset ovat ajaneet erikoiskokeen, on sprint-tykkien vuoro ottaa rata haltuun. Sprintin välitauolla loput rallikuljettajat ajavat erikoiskokeen. Yleisölle nähtävää riittää siis koko iltapäiväksi Yliahon teollisuusalueella, kun autoja lähetään radalle 30 sekunnin välein.

Sunnuntaina Parkanossa kisataan tutulla Pahkalan teollisuusalueella 2,8 kilometriä pitkällä radalla. Kilpailu käynnistyy kello 12.00. Parkanossa mukana nähdään myös CrossKart luokka, joka kilpailee omasta Hydrolift-mestaruudesta. Pistejohdossa tähän kilpailuun lähtee Jari-Matti Tiilikka.

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!