Total Tarmac sarja saavutti puolivälin Iso-Syötteellä

kesä 28, 2019

Juhannuspäivänä Iso-Syötteellä ajettiin Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kolmas osakilpailu kosteissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella kuljettajat pääsivät vielä osittain kuivalle radalle, mutta toisen kierroksen aikana kova sade kasteli tien kokonaan. Kilpailu sujui hyvin haastavista olosuhteista huolimatta, pieniä lipsahduksia toki mahtui mukaan.

Sarjan ulkopuoliset kilpailijat olivat kovimmassa vireessä juhannuspäivän kilpailussa. Nelivetoisissa Mika Myllyllä Mitsubishilla oli nopein ja otti yleiskilpailun voiton parin vuoden tauon jälkeen Iso-Syötteellä. Kaksivetoisissa Hyuandai kuljettaja Maro Sutinen otti voiton niukalla viiden sadasosan erolla toiseksi tulleeseen.

Sarjalaisista nelivetoisissa kovinta vauhtia piti jo toisessa kilpailussa peräkkäin iiläinen Jukka Olkoniemi Skoda Fabia RS:llä. Hän teki tarkkaa työtä ja kellotti molemmat kierrokset puolen sekunnin tarkkuudella. Toinen sarjalaisista oli ylihärmäläinen Timo Mäki-Ikola Mitsubishilla, eroa Olkoniemeen kertyi reilu 3,5 sekuntia. Kärkikolmikon täydensi edellisten tapaan senioreissa ajava Sami Valme Mitsubishilla.

Kaksivetoisissa sarjalaisten kovinta vauhtia piti kokenut seniorikuljettaja Harri Hietala BMW:llä. Niin ikään senioriluokassa kilpaileva Kari Karhu nappasi sarjalaisten toisen sijan Fordilla. Kolmanneksi ajoi myös Fordilla kilpaileva Saku Salmivaara. Sarjalaisten kaksivetokuljettajien kärkikolmikko mahtui 0,6 sekunnin sisään, joten taistelu pisteistä on tiukkaa.

Naisten sarjassa kovinta vauhtia mäen kiipesi ylös Eveliina Aalto Mitsubishilla, sarjalaisista nopein lady oli puolestaan Jonna-Julia Valme Mitsubishilla. CrossKarttien Hydrolift mestaruussarja ei ollut mukana Iso-Syötteen kilpailussa.

Total Tarmac asfalttisarjan kausi on nyt puolivälissä. Sarja jää kesätauolle, jonka aikana kuljettajat tiimeineen virittelevät autot kovaan iskuun ennen kauden kolmea viimeistä kilpailua. Seuraavaksi pisteet ovat jaossa 17. elokuuta Keuruulla Keski-Suomessa.

Iso-Syötteen kilpailun täydelliset tulokset löydät osakilpailun sivulta.

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!