Total Tarmac sarja starttaa perjantaina

touko 8, 2019

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja käynnistyy perjantaina Ikaalisissa. Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan lähtökohtainen ajatus on tehdä kilpailullisesti laadukkaita tapahtumia kylien ja kaupunkien keskustaan, kilpailijoiden toiveita kuunnellen ja yhdessä hauskaa pitäen, kilvanajoa unohtamatta.

Sarja on Harrastemoottoriurheilu Ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta.

Sarja sai hienon vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Määräaikaan mennessä siihen ilmoittautui yli 130 kuljettajaa. Sarjaorganisaatio on todella tyytyväinen kilpailijoiden määrään ja tähän mennessä saatuun palautteeseen.

– Kyseessä on täysin uusi tuote, jota pyrimme kehittämään eteenpäin heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen, kuunnellen ja keskustellen yhteistyössä sekä järjestäjien että kilpailijoiden kanssa. Osallistujien määrä on todella hieno ja uskon, että kauden mittaan nähdään kovaa kilvanajoa, sarjaorganisaation Riku Ainasvuori ennakoi.

Kilpailuissa tullaan näkemään vanhoja konkareita rallisprint radoilta, mutta myös täysin uusia kasvoja on ilmoittautunut ilahduttavasti mukaan. Kalusto tulee olemaan monipuolista, kovatehoisista sprint-autoista CrossKart kilpureihin. CrossKartit ovat mukana ainakin neljässä osakilpailussa ja kilpailevat omasta HydroLift asfalttimestaruudesta.

Kausi alkaa perjantaina 10.5. reilun 90 kilpailijan voimin. Kilpailu ajetaan illalla kello 17 alkaen Ikaalisten Kylpylän alueella, jonne on tehty haastava noin neljän kilometrin pituinen katurata. Parhaiten sarjan mukaan pääset totta kai paikanpäällä, mutta myös muun muassa Total Tarmacin Facebook sivu on hyvä ottaa seurantaan. Sarja on esillä jo edeltävänä päivänä kello 19 alkavassa tapahtumassa, joka järjestetään kauppakeskus Kompissa, Ikaalisten keskustassa.

Samana viikonloppuna Ikaalisissa käynnistyy myös suositun R-Rallicupin kesäkausi, joten tapahtumia ja nähtävää riittää koko viikonlopuksi. Tervetuloa viettämään kevään vauhdikkainta viikonloppua Ikaalisiin!

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!