Total Tarmac sarja starttaa perjantaina

touko 8, 2019

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja käynnistyy perjantaina Ikaalisissa. Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan lähtökohtainen ajatus on tehdä kilpailullisesti laadukkaita tapahtumia kylien ja kaupunkien keskustaan, kilpailijoiden toiveita kuunnellen ja yhdessä hauskaa pitäen, kilvanajoa unohtamatta.

Sarja on Harrastemoottoriurheilu Ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta.

Sarja sai hienon vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Määräaikaan mennessä siihen ilmoittautui yli 130 kuljettajaa. Sarjaorganisaatio on todella tyytyväinen kilpailijoiden määrään ja tähän mennessä saatuun palautteeseen.

– Kyseessä on täysin uusi tuote, jota pyrimme kehittämään eteenpäin heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen, kuunnellen ja keskustellen yhteistyössä sekä järjestäjien että kilpailijoiden kanssa. Osallistujien määrä on todella hieno ja uskon, että kauden mittaan nähdään kovaa kilvanajoa, sarjaorganisaation Riku Ainasvuori ennakoi.

Kilpailuissa tullaan näkemään vanhoja konkareita rallisprint radoilta, mutta myös täysin uusia kasvoja on ilmoittautunut ilahduttavasti mukaan. Kalusto tulee olemaan monipuolista, kovatehoisista sprint-autoista CrossKart kilpureihin. CrossKartit ovat mukana ainakin neljässä osakilpailussa ja kilpailevat omasta HydroLift asfalttimestaruudesta.

Kausi alkaa perjantaina 10.5. reilun 90 kilpailijan voimin. Kilpailu ajetaan illalla kello 17 alkaen Ikaalisten Kylpylän alueella, jonne on tehty haastava noin neljän kilometrin pituinen katurata. Parhaiten sarjan mukaan pääset totta kai paikanpäällä, mutta myös muun muassa Total Tarmacin Facebook sivu on hyvä ottaa seurantaan. Sarja on esillä jo edeltävänä päivänä kello 19 alkavassa tapahtumassa, joka järjestetään kauppakeskus Kompissa, Ikaalisten keskustassa.

Samana viikonloppuna Ikaalisissa käynnistyy myös suositun R-Rallicupin kesäkausi, joten tapahtumia ja nähtävää riittää koko viikonlopuksi. Tervetuloa viettämään kevään vauhdikkainta viikonloppua Ikaalisiin!

Muut uutiset

Total Tarmac sarja saavutti puolivälin Iso-Syötteellä

Juhannuspäivänä Iso-Syötteellä ajettiin Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kolmas osakilpailu kosteissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella kuljettajat pääsivät vielä osittain kuivalle radalle, mutta toisen kierroksen aikana kova sade kasteli tien kokonaan. Kilpailu sujui hyvin haastavista olosuhteista huolimatta, pieniä lipsahduksia toki mahtui mukaan.

Total Tarmacin pisteet jaossa Iso-Syötteellä

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja kaartaa ennen kesätaukoa, juhannuspäivänä Iso-Syötteen mäkikilpailuun. Perinteinen juhannuskilpailu ajetaan lauantai-iltana noin sadan kuljettajan voimin. Moni kuljettajista kilpailee myös perjantaina, jolloin ajetaan AKK:n järjestämä kansallinen rallisprint kilpailu.

Jukka Olkoniemi haki täyden pistepotin Nivalasta

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Nivalan Teollisuuskylässä runsaslukuisen yleisön edessä. Kilpailu käytiin helteisissä olosuhteissa vauhdikkaalla 4,5 kilometrin mittaisella radalla. Haastava rata miellytti kilpailijoita, mutta myös samalla venytti kilpailun kulkua keskeytysten takia.

Toinen tämän kauden kilpailu on saatu päätökseen

Historian toinen Total Tarmac asfalttisprint kilpailu on saatu päätökseen Nivalassa. Nelivetoisten ja koko kilpailun nopein tänään oli Jukka Olkoniemi Skoda Fabia RS:llä. 2-vetoisten nopeinta vauhtia piti Jarmo Suokko ja Crosskarteissa voiton vei näytöstyyliin Jari-Matti Tiilikka, joka oli samalla koko päivän toiseksi nopein kuljettaja radalla. Kausi jatkuu jo sunnuntaina 22.6 Iso-Syötteen juhannuskilpailulla!

Total Tarmac jatkuu Nivalassa tulevana viikonloppuna

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!