Total Tarmac sarja starttaa perjantaina

touko 8, 2019

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja käynnistyy perjantaina Ikaalisissa. Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan lähtökohtainen ajatus on tehdä kilpailullisesti laadukkaita tapahtumia kylien ja kaupunkien keskustaan, kilpailijoiden toiveita kuunnellen ja yhdessä hauskaa pitäen, kilvanajoa unohtamatta.

Sarja on Harrastemoottoriurheilu Ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta.

Sarja sai hienon vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Määräaikaan mennessä siihen ilmoittautui yli 130 kuljettajaa. Sarjaorganisaatio on todella tyytyväinen kilpailijoiden määrään ja tähän mennessä saatuun palautteeseen.

– Kyseessä on täysin uusi tuote, jota pyrimme kehittämään eteenpäin heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen, kuunnellen ja keskustellen yhteistyössä sekä järjestäjien että kilpailijoiden kanssa. Osallistujien määrä on todella hieno ja uskon, että kauden mittaan nähdään kovaa kilvanajoa, sarjaorganisaation Riku Ainasvuori ennakoi.

Kilpailuissa tullaan näkemään vanhoja konkareita rallisprint radoilta, mutta myös täysin uusia kasvoja on ilmoittautunut ilahduttavasti mukaan. Kalusto tulee olemaan monipuolista, kovatehoisista sprint-autoista CrossKart kilpureihin. CrossKartit ovat mukana ainakin neljässä osakilpailussa ja kilpailevat omasta HydroLift asfalttimestaruudesta.

Kausi alkaa perjantaina 10.5. reilun 90 kilpailijan voimin. Kilpailu ajetaan illalla kello 17 alkaen Ikaalisten Kylpylän alueella, jonne on tehty haastava noin neljän kilometrin pituinen katurata. Parhaiten sarjan mukaan pääset totta kai paikanpäällä, mutta myös muun muassa Total Tarmacin Facebook sivu on hyvä ottaa seurantaan. Sarja on esillä jo edeltävänä päivänä kello 19 alkavassa tapahtumassa, joka järjestetään kauppakeskus Kompissa, Ikaalisten keskustassa.

Samana viikonloppuna Ikaalisissa käynnistyy myös suositun R-Rallicupin kesäkausi, joten tapahtumia ja nähtävää riittää koko viikonlopuksi. Tervetuloa viettämään kevään vauhdikkainta viikonloppua Ikaalisiin!

Muut uutiset

Lamminsivu voittoon Total Tarmacin avauksessa

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja käynnistyi haastavissa olosuhteissa toukokuun toisena viikonloppuna Ikaalisten kylpylän alueelle tehdyllä radalla. Nelivetoisten voittoon kilpailussa ajoi Jari Lamminsivu Mitsubishilla ja kaksivetoisten nopein oli Tapani Grönlund Opel Corsalla.

Tiedotustilaisuus Total Tarmac / R-Rallicup

Ikaalisissa käynnistyy toukokuun toisena viikonvaihteena kaksi kesäkauden kuumaa autourheilusarjaa, jotka molemmat esittäytyvät näyttävässä ennakkotilaisuudessa torstaina 9.5 Kauppakeskus Kompissa, Ikaalisissa. Tiedotustilaisuus alkaa klo 19:00.

Kortesniemen autolla kaksi kuljettajaa

Kaksi kaverusta lähtee kilpailemaan Total Tarmac -asfalttimestaruussarjaan samalla sprinttiautolla tarkoituksenaan nauttia kilpailemisesta ja saada parasta mahdollista vastapainoa vaativalle päivätyölleen. Kortesniemi Motorsport -tiimin Ford Sierralla kilpailee auton omistaja Eero Kortesniemi ja kilpauraansa vasta aloitteleva Timo Sorvari.

Puuhamiesten puheenvuoro

Kuukausi aikaa ja sarja starttaa käyntiin Ikaalisten kylpylän ympäristössä. Ilmoittautuneiden kilpailijoiden määrä sarjaan on erittäin hieno 134 kisaajaa! Vauhtia, näyttävää kalustoa ja tiukkaa kisaamista varmasti tarjolla!

Nivalassa autourheilun suosio kasvussa

Vireä maalaiskaupunki Nivala toivottaa Total Tarmac
-asfalttimestaruussarjan tervetulleeksi kesäkuun puolivälissä. Asfaltilla ajettava rallisprint on ensimmäinen laatuaan Nivalassa, mutta autourheilun suosio kasvaa paikkakunnalla kovaa kyytiä.

Kaupungin johtajan tervehdys

Ikaalisten Kylpyläralli pidetään tänä vuonna toista kertaa ja huomattavasti suurempana kuin ensimmäisellä kerralla. Ralli tuo kaupungin toukokuuhun väriä ja vauhtia, kun kisareitille starttaa peräti 270 kilpailijaa.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!