Total Tarmacin kausi huipentuu elokuussa, Himoksen kilpailu siirtyy Parkanoon

heinä 7, 2019

Total Tarmac asfalttisarjassa vietetään kesälomaa vielä reilu kuukausi, mutta loppukauden kilpailujen ympärillä käy jo kova kuhina järjestelijöiden toimesta. Luvassa on kaksi huikeaa kilpailuviikonloppua ja kolme osakilpailua.

Kausi jatkuu Keski-Suomessa elokuun 17. päivä Reka Rallisprintillä. Kilpailu ajetaan Keuruulla Yliahon teollisuusalueella ja rata on osittain sama, jolla on ajettu asfalttisprinttiä aiemminkin. Kilpailussa nähdään ainoastaan Total Tarmac sääntöjen mukaiset kilpailuluokat eli Crosskartit ja sarjan ulkopuoliset huilaavat tämän kilpailun ajan. Keuruulla ajetaan samana päivänä myös R-Rallicupin kuudes osakilpailu, jonka yleisöerikoiskoe tullaan ajamaan samalla radalla ennen sprintin alkua. Yleisölle riittää siis paljon nähtävää päivän aikana. Tapahtumat käynnistyvät rallin yleisöerikoiskokeen toimesta kello 13.30 ja tavoiteaikataulun mukaan sprint-tykkien vuoro on kello 16.00 alkaen.

Ennakkotiedoista poiketen Total Tarmac kauden viidettä osakilpailua ei valitettavasti ajeta tänä vuonna Himoksella, niin kuin oli tarkoitus. Päällekkäisen tapahtuman sovittaminen meidän kilpailuun osoittautui liian haastavaksi, joten jouduimme muuttamaan kilpailupaikkakuntaa. Nopealla aikataululla mukaan saatiin Parkano, jossa saadaan varmasti järjestettyä hieno tapahtuma.

Fenno Rallisprintin nimeä kantava kilpailu ajetaan elokuun 18. päivä tutulla alueella, jossa on ajettu asfalttisprinttiä ennenkin. Pahkalan teollisuusalueelle tehdään noin 2,8 kilometriä pitkä rata ja kilpailussa on mukana myös Crosskarttien HydroLift mestaruussarja. Tähän kilpailuun mahtuu hienosti mukaan myös sarjan ulkopuolisia kuljettajia, eikä osallistujamäärää ole rajoitettu.

Kausi huipentuu elokuun 24. päivä ajettavaan ProTruck Rallisprintiin Ikaalisissa. Noin 4,5 kilometrinen haastava katurata tehdään Ikaalisten keskustan alueelle, joten tapahtuma tulee näkymään ja kuulumaan katukuvassa todella isosti. Mukana Total Tarmac luokat, HydroLift mestaruussarja ja kilpailuun mahtuu myös sarjan ulkopuolisia kilpailijoita, kokonaisuudessaan mukaan otetaan 180 kuljettajaa.

Ikaalisten tapahtuma on ilmainen yleisölle ja radan varrelta Turkin Puistosta löytyy anniskelu-alue, josta voi seurata kilpailua ja tauoilla on myös musiikkia luvassa. Illalla samassa paikassa pidetään sarjan palkintoseremoniat musiikkiartistien tahdittaessa menoa. Ajatuksena on, että sarjan kolme parasta otetaan autoineen yleisön eteen suihkuttelemaan shamppanjoita illan mittaan. Päivän huipentaa Arttu Wiskarin esiintyminen Turkin Puistossa. Kello 21.00 alkavaan iltajuhlaan on 20 euron sisäänpääsymaksu.

Sarjapalkinnoista käydään vielä kovaa kilpailua loppukauden aikana. Viimeisessä osakilpailussa jaetaan tuplapisteet, joka pitää tilanteen jännittävänä viimeiseen asti. Palkintojen yhteisarvo on minimissään sarjamaksujen suuruinen määrä ja 20 parasta kuljettajaa palkitaan. 

Total Tarmac sarjassa mestari saa 3000 euroa, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmannesta sijasta jaetaan 1000 euroa. Sijoille 4-20 sijoittuneet palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla. Jaossa on siis hieno määrä palkintoja menestyjille, joten kaikkien kannattaa ehdottomasti osallistua kauden loppuihin kilpailuihin. HydroLift mestaruussarjassa kolme parasta palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla.

Kilpailujen säännöt ja ilmoittautuminen hoituu Ajaksi-palvelussa, joten nyt vain nimeä listalla ja odottamaan vauhdikkaita kisaviikonloppuja.

Muut uutiset

Total Tarmac sarja saavutti puolivälin Iso-Syötteellä

Juhannuspäivänä Iso-Syötteellä ajettiin Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kolmas osakilpailu kosteissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella kuljettajat pääsivät vielä osittain kuivalle radalle, mutta toisen kierroksen aikana kova sade kasteli tien kokonaan. Kilpailu sujui hyvin haastavista olosuhteista huolimatta, pieniä lipsahduksia toki mahtui mukaan.

Total Tarmacin pisteet jaossa Iso-Syötteellä

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja kaartaa ennen kesätaukoa, juhannuspäivänä Iso-Syötteen mäkikilpailuun. Perinteinen juhannuskilpailu ajetaan lauantai-iltana noin sadan kuljettajan voimin. Moni kuljettajista kilpailee myös perjantaina, jolloin ajetaan AKK:n järjestämä kansallinen rallisprint kilpailu.

Jukka Olkoniemi haki täyden pistepotin Nivalasta

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Nivalan Teollisuuskylässä runsaslukuisen yleisön edessä. Kilpailu käytiin helteisissä olosuhteissa vauhdikkaalla 4,5 kilometrin mittaisella radalla. Haastava rata miellytti kilpailijoita, mutta myös samalla venytti kilpailun kulkua keskeytysten takia.

Toinen tämän kauden kilpailu on saatu päätökseen

Historian toinen Total Tarmac asfalttisprint kilpailu on saatu päätökseen Nivalassa. Nelivetoisten ja koko kilpailun nopein tänään oli Jukka Olkoniemi Skoda Fabia RS:llä. 2-vetoisten nopeinta vauhtia piti Jarmo Suokko ja Crosskarteissa voiton vei näytöstyyliin Jari-Matti Tiilikka, joka oli samalla koko päivän toiseksi nopein kuljettaja radalla. Kausi jatkuu jo sunnuntaina 22.6 Iso-Syötteen juhannuskilpailulla!

Total Tarmac jatkuu Nivalassa tulevana viikonloppuna

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Sarjan toiseen osakilpailuun ilmoittautuminen loppusuoralla

Total Tarmac asfalttisprintsarja jatkuu kesäkuun puolessa välissä Nivalassa LapWall sprintillä. Kilpailuareenana on Nivalan Teollisuuskylä, johon on tehty vauhdikas, mutta myös teknistä osuutta sisältävä reilun neljän kilometrin mittainen rata. Ratakartta on nähtävillä Nivalan osakilpailun sivulla.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!