Total Tarmacin kausi huipentuu elokuussa, Himoksen kilpailu siirtyy Parkanoon

heinä 7, 2019

Total Tarmac asfalttisarjassa vietetään kesälomaa vielä reilu kuukausi, mutta loppukauden kilpailujen ympärillä käy jo kova kuhina järjestelijöiden toimesta. Luvassa on kaksi huikeaa kilpailuviikonloppua ja kolme osakilpailua.

Kausi jatkuu Keski-Suomessa elokuun 17. päivä Reka Rallisprintillä. Kilpailu ajetaan Keuruulla Yliahon teollisuusalueella ja rata on osittain sama, jolla on ajettu asfalttisprinttiä aiemminkin. Kilpailussa nähdään ainoastaan Total Tarmac sääntöjen mukaiset kilpailuluokat eli Crosskartit ja sarjan ulkopuoliset huilaavat tämän kilpailun ajan. Keuruulla ajetaan samana päivänä myös R-Rallicupin kuudes osakilpailu, jonka yleisöerikoiskoe tullaan ajamaan samalla radalla ennen sprintin alkua. Yleisölle riittää siis paljon nähtävää päivän aikana. Tapahtumat käynnistyvät rallin yleisöerikoiskokeen toimesta kello 13.30 ja tavoiteaikataulun mukaan sprint-tykkien vuoro on kello 16.00 alkaen.

Ennakkotiedoista poiketen Total Tarmac kauden viidettä osakilpailua ei valitettavasti ajeta tänä vuonna Himoksella, niin kuin oli tarkoitus. Päällekkäisen tapahtuman sovittaminen meidän kilpailuun osoittautui liian haastavaksi, joten jouduimme muuttamaan kilpailupaikkakuntaa. Nopealla aikataululla mukaan saatiin Parkano, jossa saadaan varmasti järjestettyä hieno tapahtuma.

Fenno Rallisprintin nimeä kantava kilpailu ajetaan elokuun 18. päivä tutulla alueella, jossa on ajettu asfalttisprinttiä ennenkin. Pahkalan teollisuusalueelle tehdään noin 2,8 kilometriä pitkä rata ja kilpailussa on mukana myös Crosskarttien HydroLift mestaruussarja. Tähän kilpailuun mahtuu hienosti mukaan myös sarjan ulkopuolisia kuljettajia, eikä osallistujamäärää ole rajoitettu.

Kausi huipentuu elokuun 24. päivä ajettavaan ProTruck Rallisprintiin Ikaalisissa. Noin 4,5 kilometrinen haastava katurata tehdään Ikaalisten keskustan alueelle, joten tapahtuma tulee näkymään ja kuulumaan katukuvassa todella isosti. Mukana Total Tarmac luokat, HydroLift mestaruussarja ja kilpailuun mahtuu myös sarjan ulkopuolisia kilpailijoita, kokonaisuudessaan mukaan otetaan 180 kuljettajaa.

Ikaalisten tapahtuma on ilmainen yleisölle ja radan varrelta Turkin Puistosta löytyy anniskelu-alue, josta voi seurata kilpailua ja tauoilla on myös musiikkia luvassa. Illalla samassa paikassa pidetään sarjan palkintoseremoniat musiikkiartistien tahdittaessa menoa. Ajatuksena on, että sarjan kolme parasta otetaan autoineen yleisön eteen suihkuttelemaan shamppanjoita illan mittaan. Päivän huipentaa Arttu Wiskarin esiintyminen Turkin Puistossa. Kello 21.00 alkavaan iltajuhlaan on 20 euron sisäänpääsymaksu.

Sarjapalkinnoista käydään vielä kovaa kilpailua loppukauden aikana. Viimeisessä osakilpailussa jaetaan tuplapisteet, joka pitää tilanteen jännittävänä viimeiseen asti. Palkintojen yhteisarvo on minimissään sarjamaksujen suuruinen määrä ja 20 parasta kuljettajaa palkitaan. 

Total Tarmac sarjassa mestari saa 3000 euroa, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmannesta sijasta jaetaan 1000 euroa. Sijoille 4-20 sijoittuneet palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla. Jaossa on siis hieno määrä palkintoja menestyjille, joten kaikkien kannattaa ehdottomasti osallistua kauden loppuihin kilpailuihin. HydroLift mestaruussarjassa kolme parasta palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla.

Kilpailujen säännöt ja ilmoittautuminen hoituu Ajaksi-palvelussa, joten nyt vain nimeä listalla ja odottamaan vauhdikkaita kisaviikonloppuja.

Muut uutiset

Jarmo Suokko historian ensimmäinen Total Tarmac mestari

Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kausi saatiin päätökseen Ikaalisten keskustassa ajetussa ProTruck Rallisprintissä. Paljon tapahtumia sisältäneen päivän päätteeksi kaksivetoisissa useisiin osakilpailuvoittoihin ajanut Jarmo Suokko kruunattiin mestariksi.

Mestaruus ratkeaa Ikaalisten kaduilla

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan ensimmäinen kausi on yhtä kilpailua vaille valmis. Kesän aikana on nähty tiukkaa taistelua pisteistä viidellä eri paikkakunnalla. Tulevana lauantaina 24.8. sarjan mestari saadaan selville Ikaalisten kaduilla ajettavassa ProTruck Rallisprintissä. Kilpailuun ilmoittautui reilu 90 kuljettajaa.

Jarmo Suokko tuplavoittoon viikonlopun asfalteilla

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja palasi tauolta elokuun puolessa välissä, kun lauantaina kilpailtiin Reka Rallisprintissä Keuruulla ja seuraavana päivänä Fenno Rallisprintissä Parkanossa. Tutut nimet kauden aikaisimmista kilpailuista olivat hyvässä vireessä myös kesätauon jälkeen. Aikaerot ovat kuitenkin monessa luokassa pieniä, joten taistelu sijoituksista oli tiukkaa koko viikonlopun.

Total Tarmac jatkuu tuplakisalla viikonloppuna

Kesän uutuussarjassa, asfalttisprintin Total Tarmacissa on jäljellä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä kolme osakilpailua. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 17.–18.8.2019 Keuruulla ja Parkanossa. Lauantain Reka Rallisprintissä mukana nähdään 62 kuljettajaa ja sunnuntaina Parkanon Fenno Rallisprintissä 94 kuljettajaa mittaa paremmuuttaan.

Kauden päätöskilpailussa leirintäalue majoitusta lähellä

Total Tarmac asfalttisarjan päätösosakilpailu ajetaan Ikaalisissa kaupunkiradalla 24.8.2019. Samalla järjestetään Ikaalisten keskuspuistossa myös Rally Party, jossa mahtava artistikattaus mm. Arttu Wiskari, Skädäm, Kova maa, Raja. Ikaalisten toivolansaaren leirintäalue sijaitsee aivan kilpailupaikan lähellä ja tarjoaa loistavat puitteet majoittumiseen.

Total Tarmac sarja saavutti puolivälin Iso-Syötteellä

Juhannuspäivänä Iso-Syötteellä ajettiin Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kolmas osakilpailu kosteissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella kuljettajat pääsivät vielä osittain kuivalle radalle, mutta toisen kierroksen aikana kova sade kasteli tien kokonaan. Kilpailu sujui hyvin haastavista olosuhteista huolimatta, pieniä lipsahduksia toki mahtui mukaan.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!