Total Tarmacin kausi huipentuu elokuussa, Himoksen kilpailu siirtyy Parkanoon

heinä 7, 2019

Total Tarmac asfalttisarjassa vietetään kesälomaa vielä reilu kuukausi, mutta loppukauden kilpailujen ympärillä käy jo kova kuhina järjestelijöiden toimesta. Luvassa on kaksi huikeaa kilpailuviikonloppua ja kolme osakilpailua.

Kausi jatkuu Keski-Suomessa elokuun 17. päivä Reka Rallisprintillä. Kilpailu ajetaan Keuruulla Yliahon teollisuusalueella ja rata on osittain sama, jolla on ajettu asfalttisprinttiä aiemminkin. Kilpailussa nähdään ainoastaan Total Tarmac sääntöjen mukaiset kilpailuluokat eli Crosskartit ja sarjan ulkopuoliset huilaavat tämän kilpailun ajan. Keuruulla ajetaan samana päivänä myös R-Rallicupin kuudes osakilpailu, jonka yleisöerikoiskoe tullaan ajamaan samalla radalla ennen sprintin alkua. Yleisölle riittää siis paljon nähtävää päivän aikana. Tapahtumat käynnistyvät rallin yleisöerikoiskokeen toimesta kello 13.30 ja tavoiteaikataulun mukaan sprint-tykkien vuoro on kello 16.00 alkaen.

Ennakkotiedoista poiketen Total Tarmac kauden viidettä osakilpailua ei valitettavasti ajeta tänä vuonna Himoksella, niin kuin oli tarkoitus. Päällekkäisen tapahtuman sovittaminen meidän kilpailuun osoittautui liian haastavaksi, joten jouduimme muuttamaan kilpailupaikkakuntaa. Nopealla aikataululla mukaan saatiin Parkano, jossa saadaan varmasti järjestettyä hieno tapahtuma.

Fenno Rallisprintin nimeä kantava kilpailu ajetaan elokuun 18. päivä tutulla alueella, jossa on ajettu asfalttisprinttiä ennenkin. Pahkalan teollisuusalueelle tehdään noin 2,8 kilometriä pitkä rata ja kilpailussa on mukana myös Crosskarttien HydroLift mestaruussarja. Tähän kilpailuun mahtuu hienosti mukaan myös sarjan ulkopuolisia kuljettajia, eikä osallistujamäärää ole rajoitettu.

Kausi huipentuu elokuun 24. päivä ajettavaan ProTruck Rallisprintiin Ikaalisissa. Noin 4,5 kilometrinen haastava katurata tehdään Ikaalisten keskustan alueelle, joten tapahtuma tulee näkymään ja kuulumaan katukuvassa todella isosti. Mukana Total Tarmac luokat, HydroLift mestaruussarja ja kilpailuun mahtuu myös sarjan ulkopuolisia kilpailijoita, kokonaisuudessaan mukaan otetaan 180 kuljettajaa.

Ikaalisten tapahtuma on ilmainen yleisölle ja radan varrelta Turkin Puistosta löytyy anniskelu-alue, josta voi seurata kilpailua ja tauoilla on myös musiikkia luvassa. Illalla samassa paikassa pidetään sarjan palkintoseremoniat musiikkiartistien tahdittaessa menoa. Ajatuksena on, että sarjan kolme parasta otetaan autoineen yleisön eteen suihkuttelemaan shamppanjoita illan mittaan. Päivän huipentaa Arttu Wiskarin esiintyminen Turkin Puistossa. Kello 21.00 alkavaan iltajuhlaan on 20 euron sisäänpääsymaksu.

Sarjapalkinnoista käydään vielä kovaa kilpailua loppukauden aikana. Viimeisessä osakilpailussa jaetaan tuplapisteet, joka pitää tilanteen jännittävänä viimeiseen asti. Palkintojen yhteisarvo on minimissään sarjamaksujen suuruinen määrä ja 20 parasta kuljettajaa palkitaan. 

Total Tarmac sarjassa mestari saa 3000 euroa, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmannesta sijasta jaetaan 1000 euroa. Sijoille 4-20 sijoittuneet palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla. Jaossa on siis hieno määrä palkintoja menestyjille, joten kaikkien kannattaa ehdottomasti osallistua kauden loppuihin kilpailuihin. HydroLift mestaruussarjassa kolme parasta palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla.

Kilpailujen säännöt ja ilmoittautuminen hoituu Ajaksi-palvelussa, joten nyt vain nimeä listalla ja odottamaan vauhdikkaita kisaviikonloppuja.

Muut uutiset

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Mestaruussarjan avauskisa on ajettu, päätöskilpailun paikka ja päivä muuttuu!

Harrastesarjan avaukisa ajettiin Hämeenkyrön pölyisissä tunnelmissa, pisteet on nähtävillä rallisprint.fi sivustolla! Sarja jatkuu jo reilun viikonpäästä Sastamalan Kaltsilan nostalgisissa maastoissa! Sastamalan ympäristöpalvelut sprintin sekä Maanrakennus Sjöberg Rallisprintin säännöt löytyvät ajaksi.fi sivustolta!
Huomioittehan että molempien kisojen ilmoittautumiseen ei ole montaa päivää aikaa! Tammisaaren kisan osalta ilmoittautuminen päättyy jo ensiviikon alussa ja mikäli Sastamalan kisan osalta tulee isompaa tuhoa, maksu palautuu! .. joten nimiä molempien kisojen listoille!

Elokuussa alkaa kisailu!

Elokuussa alkaa kisailu!

Harrastesprint sarja toteutuu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Talvikausi pyyhkiytyi keliolosuhteiden takia ja asfaltti kisat pandemian takia. Nyt mennään niillä mitä jäi ja yksi kisa on aikaan saatu lisää! Sarja tullaan nyt ajamaan kokonaisuudessa sorapinnalla. Kisat on jo ennallaan olevat Hämeenkyrö, Sastamala ja Kannus. Lisäksi jo ilmoitettujen kisojen ulkopuolelta lisää tulee Tammisaari 27.9 uudella 4km radalla.

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Osakilpailumuutoksia talvikauden osalta

Kyllä siinä nyt valitettavasti kävi niin, että talvikausi loppui ennen kuin se edes kerkesi alkamaan. Korvaavia kilpailuita suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Syksylle mahdollisia lisäkilpailuja on mietinnässä South West Motorsportin ja Humppilan toimesta. Mikäli jollakin seuralla löytyy haluja ja intoa järjestää Harrasterallisprintin Mestaruussarjan osakilpailu, niin ei muuta kuin yhteyttä meillepäin ja suunnitellaan lisää.

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Telakone Rallisprint joudutaan peruuttamaan

Pitkän käsittelyn jälkeen tuli ELY-keskukselta tieto, ettei valtion teitä saada käyttää erikoiskokeina, eikä edes rallisprintin siirtyminä. ELYn päätöksen perusteena on tierunkojen märkyys ja heikko kantavuus syksyn sateista ja pakkasen puutteesta johtuen. Harrasterallisprintin Sarjatyöryhmä selvittää mahdollista korvaavaa päivämäärää tai kilpailua 8.2.2020 Telakone Rallisprintin tilalle. Tiedoitamme asiasta välittömästi, mikäli mahdollinen kilpailu saadaan sovituksi.

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen sarjaan on avattu

Harrastesprintsarja muuntuu 2020 harrastajien toiveiden mukaan kolmen pinnan sarjaksi! Kaudella 2019 ajettiin ainoastaan asfalttipinnalla ”Total Tarmac” nimellä harrastepuolen mestaruudesta. Sarjan jälkeen kerättiin kilpailijoiden ja kisajärjestäjien palaute, jonka pohjalta rakentui 9 osakilpailun läpi vuoden ajettava sarja 2020 vuodelle. Sarjan sivusto www.rallisprint.fi on nyt kokenut muodonmuutoksen, ilmoittautuminen sarjaan on avattu ja säännöt julkaistu!

Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi uudet kujeet

Viime vuoden järjestetyn Total Tarmac sarjan jälkeen useat kilpailijat ottivat yhteyttä ja suuri toive oli että kaudelle 2020 saataisiin lumella, soralla ja asfaltilla ajettavia kisoja. Siitähän se ajatus lähti, josta syntyi monipuolinen harrasterallisprintin mestaruussarja 2020. Tämän vuotinen sarja ajetaan kahdeksalla paikkakunnalla Marttila- Nivala akselilla. Näin sarjajärjestäjän näkökulmasta tavoite on luoda tapahtumat, joissa kilpailijoilla, yleisöllä ja toimitsijoilla on hauskaa ja mukavia kisapäiviä saadaan aikaan!

Suomen sykähdyttävin rallisprintsarja!

Harrasterallisprintin Mestaruussarja on kaudella 2020 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja. Mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!