Total Tarmacin pisteet jaossa Iso-Syötteellä

kesä 20, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja kaartaa ennen kesätaukoa, juhannuspäivänä Iso-Syötteen mäkikilpailuun. Perinteinen juhannuskilpailu ajetaan lauantai-iltana noin sadan kuljettajan voimin. Moni kuljettajista kilpailee myös perjantaina, jolloin ajetaan AKK:n järjestämä kansallinen rallisprint kilpailu.

Iso-Syöte on tarjonnut hienot puitteet juhannuksen kilpailuille jo monien vuosien ajan. Alkuaikoina kilpailu ajettiin vielä soralla, mutta kun mäkeen saatiin asfaltti, homma jatkui pikipinnalla. Total Tarmac-sarja suuntaa nyt ensimmäistä kertaa Pohjoiseen. Kilpailurata on noin 2300 metriä pitkä ja se on käytännössä koko ajan ylämäkeä. Korkeuseroa reitillä on noin 175 metriä.

Kaudesta on takana kaksi osakilpailua, jotka ajettiin Ikaalisissa ja Nivalassa. Molemmissa kilpailuissa saatiin eri voittajat sekä neli- että kaksivetoisten puolella. Sarjassa lasketaan jokaisesta ajetusta lähdöstä pisteet, joten tasaisuus on valttia.

Senioriluokan kuljettajat ovat olleet hyvässä vireessä alkukaudella. Sarjapisteissä kolmen joukossa on heistä kaksi. Iso-Syötteelle sarjajohtajana tulee nelivetosenioreissa kilpaileva Jukka Olkoniemi, joka on kerännyt alkukaudella 1830 pistettä. Toisena sarjassa on Jarmo Suokko 1706 pisteellä ja kolmantena kaksivetosenioreissa ajava Kimmo Särkikoski 1543 pisteellä.

Mäkikilpailu vaatii autolta mielellään reilusti tehoa ja vääntöä, mutta myös kevyet, pienemmällä moottorilla varustetut autot ovat vahvoilla. Edellisen osakilpailun väliin jättäneet Mikko ja Juha-Pekka Koivula tulevat varmasti tavoittelemaan kaksivetoisten voittoa tehokkaalla BMW M3:lla. Rallisprint radoilta tutut Kari Karhu ja Harri Hietala ovat olleet myös monesti kärkikamppailussa Iso-Syötteen radalla. Molemmat edellä mainituista kilpailevat senioreiden kaksivetoluokassa tämän vuoden kilpailussa.

Juhannuksen kilpailuissa nähdään myös sarjan ulkopuolisia kuljettajia. Nelivetoisissa on tarjolla mielenkiintoista ja tehokasta kalustoa, kun Jaakko Hirvonsalo tuo viivalle harvinaisemman Eagle Talon kilpa-auton. Iso-Syötteen tunturille noustaan varmasti ripeästi tällä kalustolla.

Toinen esille nostettava nimi sarjan ulkopuolelta on Mitsubishilla ajava Mika Myllylä, joka on kahtena edellisenä vuonna ollut kilpailun toinen. Tänä vuonna mies tavoittelee varmastikin voittoa.

Lauantaina yleisölle riittää näkemistä koko päiväksi. Kilpailijoilla on mahdollisuus testiajoon kello 12.00–14.00. Itse kilpailu starttaa kello 18.00. Liveseuranta kilpailun aikana www.ajaksi.fi.

Muut uutiset

Total Tarmac sarja saavutti puolivälin Iso-Syötteellä

Juhannuspäivänä Iso-Syötteellä ajettiin Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kolmas osakilpailu kosteissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella kuljettajat pääsivät vielä osittain kuivalle radalle, mutta toisen kierroksen aikana kova sade kasteli tien kokonaan. Kilpailu sujui hyvin haastavista olosuhteista huolimatta, pieniä lipsahduksia toki mahtui mukaan.

Jukka Olkoniemi haki täyden pistepotin Nivalasta

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina Nivalan Teollisuuskylässä runsaslukuisen yleisön edessä. Kilpailu käytiin helteisissä olosuhteissa vauhdikkaalla 4,5 kilometrin mittaisella radalla. Haastava rata miellytti kilpailijoita, mutta myös samalla venytti kilpailun kulkua keskeytysten takia.

Toinen tämän kauden kilpailu on saatu päätökseen

Historian toinen Total Tarmac asfalttisprint kilpailu on saatu päätökseen Nivalassa. Nelivetoisten ja koko kilpailun nopein tänään oli Jukka Olkoniemi Skoda Fabia RS:llä. 2-vetoisten nopeinta vauhtia piti Jarmo Suokko ja Crosskarteissa voiton vei näytöstyyliin Jari-Matti Tiilikka, joka oli samalla koko päivän toiseksi nopein kuljettaja radalla. Kausi jatkuu jo sunnuntaina 22.6 Iso-Syötteen juhannuskilpailulla!

Total Tarmac jatkuu Nivalassa tulevana viikonloppuna

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

Sarjan toiseen osakilpailuun ilmoittautuminen loppusuoralla

Total Tarmac asfalttisprintsarja jatkuu kesäkuun puolessa välissä Nivalassa LapWall sprintillä. Kilpailuareenana on Nivalan Teollisuuskylä, johon on tehty vauhdikas, mutta myös teknistä osuutta sisältävä reilun neljän kilometrin mittainen rata. Ratakartta on nähtävillä Nivalan osakilpailun sivulla.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!