Total Tarmacin pisteet jaossa Iso-Syötteellä

kesä 20, 2019

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja kaartaa ennen kesätaukoa, juhannuspäivänä Iso-Syötteen mäkikilpailuun. Perinteinen juhannuskilpailu ajetaan lauantai-iltana noin sadan kuljettajan voimin. Moni kuljettajista kilpailee myös perjantaina, jolloin ajetaan AKK:n järjestämä kansallinen rallisprint kilpailu.

Iso-Syöte on tarjonnut hienot puitteet juhannuksen kilpailuille jo monien vuosien ajan. Alkuaikoina kilpailu ajettiin vielä soralla, mutta kun mäkeen saatiin asfaltti, homma jatkui pikipinnalla. Total Tarmac-sarja suuntaa nyt ensimmäistä kertaa Pohjoiseen. Kilpailurata on noin 2300 metriä pitkä ja se on käytännössä koko ajan ylämäkeä. Korkeuseroa reitillä on noin 175 metriä.

Kaudesta on takana kaksi osakilpailua, jotka ajettiin Ikaalisissa ja Nivalassa. Molemmissa kilpailuissa saatiin eri voittajat sekä neli- että kaksivetoisten puolella. Sarjassa lasketaan jokaisesta ajetusta lähdöstä pisteet, joten tasaisuus on valttia.

Senioriluokan kuljettajat ovat olleet hyvässä vireessä alkukaudella. Sarjapisteissä kolmen joukossa on heistä kaksi. Iso-Syötteelle sarjajohtajana tulee nelivetosenioreissa kilpaileva Jukka Olkoniemi, joka on kerännyt alkukaudella 1830 pistettä. Toisena sarjassa on Jarmo Suokko 1706 pisteellä ja kolmantena kaksivetosenioreissa ajava Kimmo Särkikoski 1543 pisteellä.

Mäkikilpailu vaatii autolta mielellään reilusti tehoa ja vääntöä, mutta myös kevyet, pienemmällä moottorilla varustetut autot ovat vahvoilla. Edellisen osakilpailun väliin jättäneet Mikko ja Juha-Pekka Koivula tulevat varmasti tavoittelemaan kaksivetoisten voittoa tehokkaalla BMW M3:lla. Rallisprint radoilta tutut Kari Karhu ja Harri Hietala ovat olleet myös monesti kärkikamppailussa Iso-Syötteen radalla. Molemmat edellä mainituista kilpailevat senioreiden kaksivetoluokassa tämän vuoden kilpailussa.

Juhannuksen kilpailuissa nähdään myös sarjan ulkopuolisia kuljettajia. Nelivetoisissa on tarjolla mielenkiintoista ja tehokasta kalustoa, kun Jaakko Hirvonsalo tuo viivalle harvinaisemman Eagle Talon kilpa-auton. Iso-Syötteen tunturille noustaan varmasti ripeästi tällä kalustolla.

Toinen esille nostettava nimi sarjan ulkopuolelta on Mitsubishilla ajava Mika Myllylä, joka on kahtena edellisenä vuonna ollut kilpailun toinen. Tänä vuonna mies tavoittelee varmastikin voittoa.

Lauantaina yleisölle riittää näkemistä koko päiväksi. Kilpailijoilla on mahdollisuus testiajoon kello 12.00–14.00. Itse kilpailu starttaa kello 18.00. Liveseuranta kilpailun aikana www.ajaksi.fi.

Muut uutiset

Jarmo Suokko historian ensimmäinen Total Tarmac mestari

Total Tarmac asfalttisprint mestaruussarjan kausi saatiin päätökseen Ikaalisten keskustassa ajetussa ProTruck Rallisprintissä. Paljon tapahtumia sisältäneen päivän päätteeksi kaksivetoisissa useisiin osakilpailuvoittoihin ajanut Jarmo Suokko kruunattiin mestariksi.

Mestaruus ratkeaa Ikaalisten kaduilla

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan ensimmäinen kausi on yhtä kilpailua vaille valmis. Kesän aikana on nähty tiukkaa taistelua pisteistä viidellä eri paikkakunnalla. Tulevana lauantaina 24.8. sarjan mestari saadaan selville Ikaalisten kaduilla ajettavassa ProTruck Rallisprintissä. Kilpailuun ilmoittautui reilu 90 kuljettajaa.

Jarmo Suokko tuplavoittoon viikonlopun asfalteilla

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja palasi tauolta elokuun puolessa välissä, kun lauantaina kilpailtiin Reka Rallisprintissä Keuruulla ja seuraavana päivänä Fenno Rallisprintissä Parkanossa. Tutut nimet kauden aikaisimmista kilpailuista olivat hyvässä vireessä myös kesätauon jälkeen. Aikaerot ovat kuitenkin monessa luokassa pieniä, joten taistelu sijoituksista oli tiukkaa koko viikonlopun.

Total Tarmac jatkuu tuplakisalla viikonloppuna

Kesän uutuussarjassa, asfalttisprintin Total Tarmacissa on jäljellä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä kolme osakilpailua. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 17.–18.8.2019 Keuruulla ja Parkanossa. Lauantain Reka Rallisprintissä mukana nähdään 62 kuljettajaa ja sunnuntaina Parkanon Fenno Rallisprintissä 94 kuljettajaa mittaa paremmuuttaan.

Kauden päätöskilpailussa leirintäalue majoitusta lähellä

Total Tarmac asfalttisarjan päätösosakilpailu ajetaan Ikaalisissa kaupunkiradalla 24.8.2019. Samalla järjestetään Ikaalisten keskuspuistossa myös Rally Party, jossa mahtava artistikattaus mm. Arttu Wiskari, Skädäm, Kova maa, Raja. Ikaalisten toivolansaaren leirintäalue sijaitsee aivan kilpailupaikan lähellä ja tarjoaa loistavat puitteet majoittumiseen.

Suomen suosituin rallisprint sarja!

Total Tarmac on kaudella 2019 Suomen suurimpia rallisprint sarjoja yli 130 osallistujalla. Asfalttirallisprintin mestaruudesta taistelee useat kokeneet kuljettajat sekä lukuisa joukko uusia lajista kiinnostuneita!